реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: orynka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Оринка ГРИГОРЕНКО » Медіамодернізація на Прилуччині: Школа модернового медійника
Медіамодернізація на Прилуччині: Школа модернового медійника
orynkaДата: Середа, 30-Бер-11, 14:58 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 18
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Почалося все з того, що ми з Ларисою Лавренчук вирішили: ну, не може просто так пропадати сертифікат і печатка Прилуцького міського об`єднання «Просвіта» ім.Т.Г.Шевченка,- подали свій проект на конкурс «Розвиток нових медіа та підтримка використання нових комунікаційних технологій у діяльності ЗМІ» Міжнародного фонду «Відродження» та й отримали на нього грантові кошти. Завдяки цьому запросили цікавих модернових медіа-тренерів у Прилуки, а також домовилися про зустріч з каналом ICTV у Києві. За три етапи, поділені на п`ять днів учасники «Школи модернового медійника» набували теоретичних знань, мали практичні завдання, ігри та оглядово-навчальну екскурсію. Тепер, завдяки МФВ, учасники просвіти провели поетапний тренінг спрямований на медіа-модернізацію локальних ЗМІ. Не самі вже були тренерами, а працювали зі справжніми професіоналами. Тренером першого дня став Олексій Погорєлов, другого – Богдан Логвиненко, третього і четвертого – Сергій Харинович та Юрко Зелений, п`ятого – Олена Фроляк та Віталій Ковач.

Перші три дні навчання проходили у приміщенні з Wi-Fi-єм (у книгарні й арт-кафе «За двома зайцями»), завдяки чому учасники мали змогу вільно працювати в інтернеті. Отже, тренер Олексій Погорєлов, гендиректор Української асоціації видавців періодичної преси, головред ресурсів uapp.org та redactor.in.ua, переконливо довів, що спрямованість на інновації це чи не єдиний спосіб збереження та розвитку журналістської професії. Наступний – Богдан Логвиненко, топ-блогер українського «Живого журналу» (livejournal.com), головний редактор мережевого видання про культуру «Сумно?» (sumno.com), менеджер найрізноманітніших культурних проектів і великий активіст громадянської журналістики, на власному прикладі розповів про те, як досягти успіху в блогосфері, й навіть заробляти на цьому гроші (рекламою у власному блозі). Вишкіл другого етапу проводили телевізійники: серйозний редактор розважальних програм каналу ICTV Сергій Харинович і переконано проукраїнський музичний редактор Юрко Зелений. Ці дотепні учителі розповіли про внутрішнє життя ЗМІ, в котрих вони працюють і поділилися хитрощами наробку матеріалів, котрі роблять ЗМІ популярнішими. Сергій Харинович, керівник департаменту розважальних програм каналу ICTV, продюсер розважальної програми «Анекдоти по-українськи», радіоведучий, шоумен, ведучий концертів та телепрограм, показав яскраві приклади якісних матеріалів (відеокліпи, передачі, короткометражні фільми), котрі малобюджетні, виконані часто аматорами.

Ми мали також декілька неординарних завдань. Одне з них, на тему «пересилити себе» мало на меті показати учасникам тренінгу мініпіар на практиці. Під час нього дві ватаги молодих людей у різних частинах Прилук роздавали водіям маршруток, таксі, великим суермаркетам і кафе диски з колядками та щедрівками. Четвертого дня у селі Валки учасиків у командах було відправлено на практичне журналістське завдання: «Знайди сенсацію в селі». А от наступний етап – це була екскурсійно-навчальна поїздка в Київ, на канал ICTV і зустріч з Оленою Фроляк, головним редактором інформаційного відділу каналу ICTV, ведучою програми «Факти», заслуженим журналістом України. Олена радила кожному журналісту, що бажає досягнути успіху, починати з себе: правильна професійна освіта, мобільність, грамотність і самоосвіта – ось всі секрети успіху. Наступний доповідач Віталій Ковач – ведучий інформаційної програми «Факти» на каналі ICTV, розповів про непросте життя ведучого у прямому ефірі та переконливо запрошував до співпраці молодих талановитих фахівців локальних ЗМІ. Всі учасники «Школи модернового медійник» отримали сертифікати про її закінчення.

Немалий вклад у втілення проекту «Школи модернового медійника» в життя зробив Ігор Павлюченко, ідейник книгарні й арт-кафе «За двома зайцями» та головний редактор часопису «Прилуки.Фортеця», котрий надав приміщення й оргтехніку. А також приватна особа Микола Григоренко, що допомагав у організації логістики, забезпеченні інтернетом та при виникненні фінансових труднощів. Завдяки таким людям вищезгаданий проект і багато інших ожили, працюють і працюватимуть надалі.

Додатки: 0336784.jpg (111.0 Kb) · 0357143.jpg (84.1 Kb) · 2883067.jpg (171.3 Kb) · 3440202.jpg (106.7 Kb) · 2237591.jpg (110.2 Kb) · 4742930.jpg (60.8 Kb) · 4570851.jpg (84.4 Kb) · 7396412.jpg (68.2 Kb) · 0325168.jpg (69.7 Kb) · 5978553.jpg (111.2 Kb)


[...]
Історї ми є творці, а не творчі вандали.
Щоб нас поважали нащадки, любімо себе.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Оринка ГРИГОРЕНКО » Медіамодернізація на Прилуччині: Школа модернового медійника
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: