реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Борис  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Борис ДОМОЦЬКИЙ » Турботлива чиновниця
Турботлива чиновниця
БорисДата: Четвер, 21-Лип-11, 15:47 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 48
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Турботлива чиновниця

Так воно вже ведеться, що за спиною кожного наступного Президента стоїть постать певного рангу чиновника, слова якого бува, як йому ж здається, є для електорату значно зрозумілішими ніж від самого господаря країни.

У всякому разі на таких принципах базувалась політика другого та третього гарантів Конституції України. Та й четвертий – не зрадив традиції. Він не тільки не загубив за метушнею непростого політичного життя держави гарних напрацювань попередників щодо підвищення ролі «золотого слова» одного чи двох чиновників з і свого кола, а й довів до ідеального ситуацію, коли майже щодня маємо слухати мудрі й актуальні спічі чи розкішні коментарі пані Герман. Як там не є, нехай не завжди відверто, або як каже народ – не від душі, але пані Герман прагне щось мовити по-своєму на предмет чергової проблеми, що пішла у народ з вуст Президента чи виникла на підґрунті змісту Указу глави держави.

Здається тільки за нетривалого президентства Леоніда Кравчука ситуація мала інший вигляд та зміст. Бо ж відомо як сам Кравчук, схильний до красномовства та незаперечної логіки мислення, разом з помітним загартуванням на підґрунті ідеологічного вишколу часів "честі і совісті", міг дати фору будь-кому: як сусідам по кордону, так і вчорашнім однокашникам по "червоному прапору". За такого розкладу, через вдале маневрування як серед прихильників так і політичних супротивників, він не потребував мати поруч чи навколо себе тих, які щоденно щось тлумачили б на народний загал, відбілюючи, пояснюючи чи захищаючи щось з того, що вчора мовив сам Президент, або озвучувати перед публікою свої «турботливі» рекомендації керівникові країни!?

Часи змінилися. І у наступні роки державотворення після Леоніда Кравчука таких наближених до президентів ідеологів перевернулося немало, от тільки пригадати їхні імена - справа нелегка, так само, як і вимовити, піднявши з пам’яті, імена достойників президентської канцелярії.

Сьогодні президентське бачення різних явищ, подій чи навіть зміст ухвалених Президентом рішень - на ідеологічному підґрунті продукують найчастіше двоє людей. На одному полюсі - Д. Табачник, а на протилежному - пані Герман. І якщо міністр, посилаючи найчастіше на інтелігентну частину населення дражливі меседжі з сумнівним змістом щодо української історії та її героїв, не виставляє на показ свою "турботу" за Україну, то пані Ганна прагне остудити можливий спротив чи обурення народу з певних рішень Президента, демонстрацією особливого стилю власного бачення проблеми, ненав’язливої риторики, далекої, здавалось би від лукавства турботи за нашу долю!?

Ось так і тепер, коли пані Ганна, у розмові на одному з телеканалів, каже про своє звернення і до керівника адміністрації Президента, і до самого гаранта Конституції з невідкладного питання - зупинити проведення військового параду у столиці 24 серпня на честь 20-ї річниці Незалежності України!? Та й турбота, як їй здається, варта того. Бо на кону, за її ж словами - аж 180 мільйонів гривень(!!!), які вона що сили прагне зберегти для нас і без того не багатих.

Ну що тут сказати. Вічна політична гра, заради чого у дію втягується весь арсенал перевіреної зброї - від елементарного популізму на темі грошових підрахунків «зайвих витрат», яку завжди поважає обиватель, збуджено сприймаючи все навколо з власної квартирки свого жебрацького стану і аж до загального психологічного пригнічення населення.

Вкотре стає геть неприємно від гіркоти у власній душі. Чому ми такі? Чому, на відміну від братів зі старого континенту, опускаємося так низько у сприйнятті примітивних кроків чи пропозицій, що виходять з вуст чиновників, на власний розсуд, з особистих міркувань(!!!) готових перший знаковий етап у житті великої сучасної держави звести до лукавих пропозицій «економії» заради чергового піару та відбілювання неприйнятного народом кроку першої особи!? Що економимемо і на чому? Риторика стара і зрозуміла, як Божий день - купувати тих, хто за певних умов втратив властивість мислити державницькі - на підґрунті своєї величної історії, а так і прямує шляхом психології споживача!?

Дивно, що підсумки двадцятиріччя країни на свій розсуд, у занадто простий спосіб, через елементарну статистику, як виявляється, мають підводити кілька людей, геть перекреслюючи всю звитягу, зусилля моїх пращурів з десятками мільйонів братів-українців впродовж багато вікової історії та з патріотами Незалежності у ХХ сторіччі!!! Отже, спасибі за турботу пані Герман з адміністрації Президента!?
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Борис ДОМОЦЬКИЙ » Турботлива чиновниця
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: