реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Борис  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Борис ДОМОЦЬКИЙ » Свято "Нетлінне "Слово..."
Свято "Нетлінне "Слово..."
БорисДата: Неділя, 29-Трав-11, 22:40 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 48
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Свято без українофобів

Ось і відбулось.

Навесні обласна влада певну кількість матеріальних та духовних ресурсів витратила на підготовку свята, яке з легкої руки представників інтелектуального бомонду Білокам'яної минулого року отримало назву "Нетлінне "Слово...". Тоді, бачте, їм занадто сподобалось в Україні!? А ще б пак! Тут вміють зустрічати і проводжати від часів далеких-далеких! Та й відомо, що не щі сьорбати гості на прадавніх землях аріїв та сіверян зібралися!?

Того літа вони зробили "розвідку боєм". Вийшло, от і "закинули" під занавіс прощання кілька шкідливих ідейок на геть незагартовану щодо ідеологічних авантюр сусідів публіку про перспективи російсько-українського братання на кілька кроків вперед у розрізі використання "спільної історії".

По-перше, запропонували перетворити Новгород-Сіверський на "місто трьох культур братських народів", бо не зовсім справедливим є перебування містечка на Десні у споконвічному статусі українського населеного пункту!? У той час про таке заговорили навіть ті, хто за профілем своєї діяльності, висловлюючись казенною адміністративною мовою, не мали б, здається, не розслаблятися у плані втрати національної гідності!?

По-друге, на небувалу висоту спробували підняти ідейку "русскаво міра" з його апологетом на чолі. Ось і маленький Новгород на Десні вимушено слухав стоячи перед невеличким подіумом впродовж двох десятків хвилин, до страшенної і небувалої у цьому краї зливи(???) поважних осіб з Росії, на чолі з заступником очільника Голови "Всемірного Русского Народного Собора", а за сумісництвом голови спілки письменників Росії пана Ганічева, у минулому комсомольського вожака країни рад репродукцію слова патріарха Кіріла.

Ну і ,нарешті саме "Слово...", у контексті різних політичних експансій. Адже Росія вже десятиліттями розглядає його у якості потужного інструменту прихованої культурно-історичної агресії. Двісті років тому Катерина ІІ накрутила, як хотіла, навколо поважної пам'ятки, вимальовуючи "правільну" лінію геть загадкової та незрозумілої багато у чому історії Російської імперії?! У наступному ж різного ґатунку одіозні історики при дворах вже радянських вождів у Кремлі гралися з текстами давньоукраїнської пам'ятки, трактуючи "умудренно" і лукаво, з позицій потреб Москви.

Ось тому, розглядаючи пропозиції обласної влади щодо проведення так званого Міждержавного свята "Нетлінне "Слово.." за участю України, Росії, Білорусі, у національно-свідомої частини мешканців краю звичайно, що виникала гостра необхідність попередження повторення пережитого шабашу російських емісарів за підтримки пасивної, українофобської короткозорої щодо національної свідомості частини влади, з яким зіткнулося місто минулого літа на першому такому святі, яке ще не мало "міждержавного статусу".

Скоріш за все кілька тижнів тому влада зрозуміла проблему наближення конфлікту, який міг раптово народитися у такий неспокійний час на підґрунті цілком спровокованому непрофесійнимим діями чи кроками відповідальних осіб. Мабуть в останні дні чи тижні(!??) сценарій був круто повернутий до провідної ідеї здорового глузду. Така тактика, на нашу думку, змогла зберегти репутацію обласної влади, за виключенням хіба що певних стереотипів, на кшталт присутності спецпідрозділу охорони на людному місці у центрі княжої столиці без особливого маскування, чи того ж таки ритуального чинного обходження традиційних виставок обласними та районними начальниками!? Але у іншому, при всій "заїждженості" сценарія щодо таких заходів(їх просто менше треба проводити) дійство виглядало, як для Новгорода-Сіверського, досить пристойно і має шанс залишитися поки що першим за двадцять років без політизації, українофобської риторики та публічного "лінчування" чи "клятв" за справу вікової дружби і вірності зі старшим братом!? Замість цього на центральному майдані у піку всьому українофобському далеко за Десну, з високої сцени линуло " А ми тую червону калину підіймемо...".

Всього цього не сталось, бо не прибули головні провокатори - політикани різних кольорів та ухилів з Москви. Тепер лишень маємо зрозуміти, чому!? Що сталось? І якщо нашим гостям, у силу певних обставин на високому рівні міждержавних відносин прийшлось здати проїздні квитки у касу Київського вокзалу у Москві, то маємо певну перемогу на довгому шляху підняття з колін кожного, хто, навіть помиляючись, відчув чи перебуває у процесі усвідомлення себе УКРАЇНЦЕМ! Можливо - цих квитків не вистачило, отже попереду - чекаємо на ремікс подій літа-2010!? Пам'ятаймо про таке, що навіть у маленькому місті може відбуватися велика українська справа! Слава Україні!
 
StanislavДата: Субота, 04-Чер-11, 09:45 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





А чому потрібно себе в Україні називати себе "національно свідомим" для того, щоб сказати представнику влади, що він повинен дбати про спокій і безпеку свого краю, що виступ радикалів націоналістів з сусідньої держави викликає роздратування у частини виборців? Чому ставити себе в ідеологічну позицію, тоді коли розмовляти з владою краще саме з позиції обивательської. Я не перестаю дивуватися такій стратегічній інформаційній помилці українців - держава називається Україна, владу обирають виборці, навіщо називати себе націоналістами, свідомими, а не просто питати у влади по реальних питаннях, в тч питаннях спокою і порядку.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Борис ДОМОЦЬКИЙ » Свято "Нетлінне "Слово..."
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: