реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Соломаха  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » Хто потрібен Україні: ідеологи, політики чи господарники? (Шкода, що наші "політики" залишаються іделогами.)
Хто потрібен Україні: ідеологи, політики чи господарники?
СоломахаДата: Середа, 19-Груд-12, 12:28 | Повідомлення # 1
Економічний оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 35
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Звісно, потрібні усі. Одначе без розуміння нашим електоратом різниці між цими поняттями, в Україні і далі будуть обирати демагогів, пройдисвітів з декількими паспортами інших держав. При цьому працювати українці і далі будуть переважно під орудою або так званих "проффесіоналів-господарників", або звичайних бандюків.

Якщо стисло по чорно-білому.

Ідеологія - це наміри і гасла, викладені в програмах, статутах і заявах представників партій чи рухів.

Політики - реалізатори (вдалі і невдалі, професійні і проффесійні) на практиці цих ідеологічних установок.

Звертаю увагу, що виголошувати наміри і втілювати їх в життя, різні речі. І, як свідчить історія і практика, ідеологи і політики - це різні за вдачею і особистими здібностями люди.

До речі, головне завдання ідеологів в демократичних країнах - отримати підтримку електорату на виборах, а в авторитарних і тоталітарних країнах - обслуговувати цей режим.

Задання політиків в демократичних країнах: знайти і привести до виконавчої влади професійних, порядних господарників для реалізації функцій держави, місцевого самоврядування чи конкретних завдань і проектів.

Шкода, що цього рівня наші "політики" не доросли, залишаючись ідеологами навіть після обрання їх до парламенту чи місцевих рад.


економічний оглядач
 
БорисДата: Середа, 19-Груд-12, 20:42 | Повідомлення # 2
Група: Редактор
Повідомлень: 48
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Можливо і не все так погано у нашій хаті. Адже життя за 20 років руху у напрямку до утвердження самостійної держави дало кілька десятків прикладів яскравих політичних постатей на політичному обрії України. Інша справа, що не все просто з ідеологами, як і з політиками. Бо виразні та віддані українській справі політики завжди обмежувалися досить вузьким колом у верхніх щаблях влади, так само як і країна відчувала брак потужних ідеологів.
Мусимо й визнати, що у Парламенті за ці роки ми так і не побачили ту кількість політиків, скільки місць по черзі у залі під куполом займали люди,які у відповідності до результатів проходження у Верховну раду отримували посаду народного депутата України. Ось і виходить, що як не мудруй та не демонструй гру у вільному тлумаченні тих чи інших назв, понять чи терминів,реалії залишаються на своєму місці.А невдахи, як їх не величай, все одно не зможуть претендувати як на образ ідеологів так і політиків. Бо за великим рахунком вони так і не подарували українському народові ані першого, ані другого. Інша річ-яскраві зірки, як той же, Царство йому Небесне, Вячеслав Чорновіл.Була людина, яка може вавжатися як ідеологом так і політиком високого рівня у новітній українській історії.
 
СоломахаДата: Четвер, 20-Груд-12, 16:12 | Повідомлення # 3
Економічний оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 35
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Борисе, на мою думку, В.Чорновіл був більше добрим ідеологом, який тільки намагався стати добрим політиком.
На жаль, добрих політиків (через брак правдивої інформації) в таборі націонал-демократів назвати важко.
Як би там не було, і хто б як не критикував, на сьогодні найкращим з них є Ю.Костенко, який, на жаль, не є добрим ідеологом.
Однак партії, щоб сподобатися виборцям на виборах, більш потрібен добрий ідеолог, а не політик.
Повторюю, на мою думку!


економічний оглядач
 
ШкуркоДата: Вівторок, 25-Груд-12, 13:59 | Повідомлення # 4
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
Моя відповідь коротка - господарники, які можуть використати наявний у світі ідеолого-політичний досвід. Бездарні люди, як ведеться, подають себе ідеологами й політиками, бо нікчемні як практики. Не можуть навіть до ладу розбудувати партійний осередок. Треба віддати належне Чорноволові - у нього були організаційні таланти. На жаль, не виявилося поруч достойного господарника!
 
StanislavДата: Четвер, 03-Січ-13, 10:54 | Повідомлення # 5
Група: Видалені





Потрібні ідеологи, але небагато, зате з великою популярністю і репутацією. Також потрібні політики, які вміють відстоювати інтереси своїх громад і разом з тим домовлятися. Це різні звірі, як кажуть в Америці.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » Хто потрібен Україні: ідеологи, політики чи господарники? (Шкода, що наші "політики" залишаються іделогами.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: