реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Соломаха  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » Росія і Туреччина: дайош безвізовий режим і не тільки... (Росія створює єдиний простір з мусульманським світом ?)
Росія і Туреччина: дайош безвізовий режим і не тільки...
СоломахаДата: Середа, 11-Сер-10, 11:18 | Повідомлення # 1
Економічний оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 35
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
27 липня 2010 року Рада міністрів Туреччини затвердила Угоду між урядами РФ і Туреччини про умови взаємних поїздок громадян РФ і Турецької республіки. Ця угода про безвізовий режим при перебуванні в країні терміном до 30 днів була підписана ще 12 травня цього року підчас візиту президента РФ в Анкару. Наступний крок - ратифікація угоди Російською Думою.
Угода про відміну візового режиму набуває сили одночасно з двосторонньою угодою про реадмісію (взаємну видачу незаконних мігрантів) між цими країнами.
Таким чином РФ приєднується до єдиного з Азербайджаном, Казахстаном, Таджикистаном, Туркменістаном, Узбекистаном і Туреччиною безвізового простору.
У самій Туреччині вважають, що вже цього літа російські туристи, перебуваючи на відпочинку у Туреччині, не матимуть мороки з візами і не сплачуватимуть за них по 20 доларів США(15 євро).
«Наши люди любят отдыхать в Турции, и теперь такая возможность для них будет совершенно бесплатной», - заявив підчас підписання угоди президент РФ.
До речі, у 2009 році в Туреччині відпочило 2,5 мільйонів росіян, до кризи – біля трьох.
Отже, для росіян, після реалізації цих домовленостей з Туреччиною, відпочинок там буде ще більш вигіднішим ніж у «братерському» Криму.
Звісно, що ця домовленість про безвізовий режим між Туреччиною і РФ не виникла «на піску», а підкріплена одночасним підписанням угоди про будівництво без тендера російською компанією «Атомстройэкспорт» першої в Туреччині АЕС вартістю біля 20 млрд. доларів США.
До речі, саме турецьким будівельним кампаніям кілька років тому уряд РФ довірив реставрацію Московського Кремля на суму біля 1 млрд. доларів США. Тому не дивно, що РФ і Туреччина уклали ще низку меморандумів і домовленостей, в т.ч. меморандуми про співпрацю у вищій освіти, забезпеченні якості і безпечності збіжжя та про поставки м’яса птиці.
Ось вам і слов’янське братерство…
Головне в міжнародних відносинах: взаємна вигода, а не міфи.


економічний оглядач
 
НазарДата: Субота, 06-Квіт-19, 19:53 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 6
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
До речі, саме турецьким будівельним кампаніям кілька років тому уряд РФ довірив реставрацію Московського Кремля на суму біля 1 млрд. доларів США.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » Росія і Туреччина: дайош безвізовий режим і не тільки... (Росія створює єдиний простір з мусульманським світом ?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: