реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Соломаха  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » ВИБОРИ-2010: ОВК Чернігівщини за регіоналами (Окружні виборчі комісії - ключеві гравці на виборах)
ВИБОРИ-2010: ОВК Чернігівщини за регіоналами
СоломахаДата: Четвер, 03-Груд-09, 15:14 | Повідомлення # 1
Економічний оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 35
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
27 листопада 2009 року ЦВК утворила 225 окружних виборчих комісій(ОВК), з них 6 у Чернігівській області. До складу ОВК від 18 кандидатів у Президенти України увійшло 7 тисяч 414 особи.
На жаль, і на цих виборах без так званих "технічних" кандидатів, як і на виборах 2004 року, коли штаб В. Януковича мав аж 12 з 24 кандидатів у Президенти України, а В. Ющенка - 3-х, також не обійшлося.
Судіть самі.
Від Інни Богословської, Михайла Бродського, Василя Противсіх, Сергія Ратушняка, як і Володимира Литвина Петра Симоненка, Юлії Тимошенко, Віктора Ющенка, Віктора Януковича до складу ОВК увійшло по 450 осіб. Від Сергія Тігіпка, Олега Тягнибока, Арсенія Яценюка по 449 осіб; Людмили Супрун – 446; Олександра Мороза – 429; Анатолія Гриценка – 427; Юрія Костенка – 331; Олега Рябоконя – 197; Олександра Пабата – 187.
Відповідно до законодавства, кожен з кандидатів отримав пропорційне представництво своїх представників у керівництві ОВК. Отже, що найбільше по 14 голів, заступників голів, секретарів ОВК мають кандидати, що направили до ОВК найбільшу кількість своїх представників.
Отже, більшість ОВК утворено у максимальному кількісному складі, тобто по 33-36 особи, що майже у двічі перевищує оптимальний склад ОВК, передбачений законодавством на виборах Верховної ради України та місцевих рад (12-18 осіб). Головне завдання такої тактики: встановлення тотального контролю над максимальною кількістю ОВК штабом одного з кандидатів у Президенти України, як це і було у 2004 році. А це перший крок на шляху до фальсифікації волевиявлення виборців.
До речі, відповідно до розподілу ЦВК керівних посад у Чернігівській області ОВК №208 (м. Чернігів) дісталася представнику С. Тігіпка, ОВК №209 (смт.Ріпки) і №211 (м.Ніжин) очолили висуванці О. Тягнибока, ОВК №210 (смт.Козелець) очолив представник О.Мороза, ОВК №212 (м.Прилуки) – В. Противсіх, ОВК №213 (смт. Сосниця) – Ю. Костенка.
Звернемо увагу, що на час утворення ОВК лише 10 з 18 кандидатів у Президенти України зареєстрували в ЦВК своїх довірених осіб у територіальних виборчих округах. Це - В. Литвин, Ю. Костенко, О. Мороз, П. Симоненко, Ю. Тимошенко, С. Тігіпко, В. Ющенко, О. Тягнибок, В. Янукович, А. Яценюк. Інші – «піклувалися» лише формуванням ОВК і розподілом посадам у них.
Нагадаю, що довірені особи кандидатів в територіальних виборчих округах це – «обличчя» кандидата в територіальному окрузі, які згідно законодавства ведуть агітацію за обрання свого кандидата, представляють їх інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, ЗМІ, об’єднаннями громадян, виборцями. На жаль, більшість «фейсів» кандидатів у Президенти України на Чернігівщині виявились невідомими навіть для місцевих політологів.
Наприклад, у довіднику сайта «Чернігівський монітор» «Хто є хто на Чернігівщині», до якого входить аж 5179 осіб, немає інформації про жодну довірену особу кандидата у Президенти України А. Яценюка. А від кандидатів у Президенти України П. Симоненка, Ю. Тимошенко, С. Тігіпка, О. Тягнибока є відомості лише про одну довірену особу з шести; В. Ющенка – про двох; В. Литвина і В. Януковича – про трьох. Лише у голови СПУ О. Мороза довіднику «Хто є хто на Чернігівщині» є інформація про 5 з 6 довірених осіб, а у голови УНП Ю. Костенка про усіх шість його довірених осіб.
Отже, не може бути й мови про «відкриті виборчі списки» на виборах, якщо більшість політичних сил свідомо навіть не намагається «засвітити» свої кадри, а продовжує далі ховатися, за розкрученими у ЗМІ лідерами.
Щодо «технічних» кандидатів, то на цих виборах ПР і БЮТ вирішили в першому турі виборів поділити їх «по-понятіям». В одній області «технічні» кандидати працюватимуть на БЮТ, а в іншому – на його конкурента. Навіщо ж олігархам зайві витрати, якщо можна поділили між собою… усю Україну?
Саме про це також свідчить і провал ПР і БЮТ 1-2 грудня 2009 року у Верховній Раді Україні голосування за поправки до Закону "Про вибори Президента України".
І останнє.
Аналіз персонального складу ОВК від «технічних» кандидатів і їх дії на перших засіданнях ОВК засвідчує, що Чернігівщина дісталася регіоналам.


економічний оглядач
 
НазарДата: Субота, 06-Квіт-19, 19:56 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 6
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Щодо «технічних» кандидатів, то на цих виборах ПР і БЮТ вирішили в першому турі виборів поділити їх «по-понятіям»
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » ВИБОРИ-2010: ОВК Чернігівщини за регіоналами (Окружні виборчі комісії - ключеві гравці на виборах)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: