реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Соломаха  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » Влада, дайош вільні ЗМІ ! (Роздержавлення місцевих ЗМІ: сподівання і реалії.)
Влада, дайош вільні ЗМІ !
СоломахаДата: Середа, 28-Жов-09, 12:20 | Повідомлення # 1
Економічний оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 35
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
На сайті газети «Сіверщина»(www. siver.com.ua) з’вилася невеличка замітка В.Чепурного «Вийшла "Деснянська правда" № 1. Чи №2?» такого змісту:
«Перше число старої-нової "Деснянської правди" побачило світ - газета повернулася до великого формату. До герба області - на логотипі "Деснянської правди. Вільної", нагадаємо, красується совєтський орден "Знак Пошани" -- ним була нагороджена газета, але не ця. Редакційна колонка "Від наносного до орденоносного", автором якої, судячи з усього є редактор Леонід Ісаченко, роз"яснює яка "Деснянка" правильна. Але як у цьому розібрпатися передплатникам, яким пошта носить дві газети зі схожими назвами?
У першому числі відновленої газети обласних ради та адміністрації -- величезне інтерв"ю якогось Леона Блюзмана з Миколою Жулинським, що красується на Седнівському святі з чаркою та короваєм. Тут же - стаття Людмили Пархоменко, яка знову перейшла в "Деснянку" з жовтої преси -- "Вісника Ч", інформації нового кореспондента Віталія Назаренка, що звільнений за скороченням штатів з "Чернігівщини", в якій лишилися редактор та дизайнер. Ще у старій - новій газеті відомий журналіст Микола Будлянський, автор пронизливих матеріалів про село, та Віра Губар, що пише про театр - тож Лариса Мілова, редактор "Деснянської правди. Вільної" неправа, коли пише, що з її колективу пішов лише один журналіст.
Бідні читачі - мало їм заплутаних виборів, так ще й газетні ребуси розплутувати…»
Спробуємо розплутати…
Отже, маємо чи не першу згадку за останні 2-3 роки про процеси так званого і омріяного багатьма журналістами "роздержавлення" або "розкомуналення" місцевих друкованих ЗМІ. Це питання широко обговорювалося в журналістських колах особливо до і після «померанчової» ревролюції.
Чому «роздержавлення» у лапках ? Бо відбувається воно сьогодні без відповідного законодавчого забезпечення і за схемою дуже схожою до так званого "рейдерство" у бізнесі.
До речі, процес виходу з під контролю засновників у друкованих ЗМІ області був започаткований ще заслуженим журналістом, відомим поетом Д. Івановим. Сьогодні він фактичний розпорядник бренду "Гарт-Закалка" і біля 1/6 частки видавництва "ДП". Але ще не вечір…
Благородну справу звільнення друкованих ЗМІ від прямої залежності від органів влади успішно продовжила на Чернігівщині група товаришів на чолі з С. Народенком. Все почалося зі скромної "прихватизації" назви дивним чином одержавленої газети обласної організації Спілки журналістів "Чернігівський вісник", а потім і передплатників, залучених за допомого адмінресурсу.
Отже, зараз, на передодні серії нових виборів, надійшла черга і до так званої "головної газети області" "ДП".
Якщо ця спроба пройде вдало (а сумнівів в цьому не має, бо підтримка з боку декого з представників партії влади є), то за цією схемою недовго проіснують в якості комунальних і ще декілька "крутих" районок. Хиба що доведеться почекати до наступних чергових виборів.
З іншого сторони, якщо «дах» у команди журналістів вільної «ДП» на наступних виборах буде втрачено є шанс реально піти «ДП» у вільне плавання…
В такому випадку, буде прикро якщо вільна «ДП» теж, щоб вижити, опуститься до «чорнухи» на зразок: «пограбував, зґвалтував, вбив + реклама».


економічний оглядач
 
НазарДата: Субота, 06-Квіт-19, 19:55 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 6
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Бо відбувається воно сьогодні без відповідного законодавчого забезпечення і за схемою дуже схожою до так званого "рейдерство" у бізнесі.
 
jorlaДата: Вівторок, 14-Лип-20, 13:27 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 6
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Так везде, без у нас всегда страдает.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » Влада, дайош вільні ЗМІ ! (Роздержавлення місцевих ЗМІ: сподівання і реалії.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: