реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Serj  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Ціна українського іміджу (Чому люди пишуть на парканах?)
Ціна українського іміджу
SerjДата: Вівторок, 15-Трав-12, 12:13 | Повідомлення # 1
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
Неподалік типографії «Деснянська правда», що в центрі Чернігова, на зеленому штакетнику вже кілька місяців красується величенький напис «Вони живуть. Ви — спите». А на одному з житлових будинків по вулиці Пухова, теж в обласному центрі, хтось білою фарбою викарбував і взагалі напівкумедний текст: «Таргани! Кусайте багатих!» От тільки, кажуть, будівельна хімія чи, можливо, цивілізаційно-частотні хвилі від станцій для мобільних телефонів змусили тарганів кудись заховатися. Можливо, людина, яка писала, і знає те приховане місце? А прийде час, відкриє заслінку, а звідти чорно-коричневе полчище як посуне — ой, уберегтися б!
Якось так співпало, що саме в ці дні, коли хтось не шкодує грошей для недешевої фарби, якою наносять різні тексти на будинках та парканах, із уст деяких політиків (зауважте, не простих людей, а тих, кому ми довіряємо панувати над нами) проскакують СТРАШНІ терміни — вони у своїх промовах-виступах називають абстрактну владу не інакше як… бандою. Цього слова не злякалась ані Наталія Королевська — народний депутат, коли побувала в Чернігові, ані лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк… Інший же політик узагалі не просто обізвав владу бандою, як це зробили зазначені особи, а ще й обґрунтував значення цього слова в контексті предметного тлумачення.
«В інтересах народу України, щоб у Президента — і далі по всій вертикалі влади — не було Межигір’я із золотими унітазами. Щоб не кидали за ґрати до вироку суду десятки тисяч людей, які нікого не вбивали і не ґвалтували. В інтересах народу України, щоб не було кирєєвих і вовків, а були нормальні судді. Щоб вибори проходили спокійно, а не ставили країну на межу розколу. В інтересах народу України, ЩОБ ВЛАДА НЕ СТВОРЮВАЛА БАНДИТСЬКУ СИСТЕМУ СМОТРЯЩІХ, забираючи бізнес по всій країні… Ми розуміємо, що когось, урешті-решт, можуть зламати, залякати, АДЖЕ МИ МАЄМО СПРАВУ З БАНДОЮ», — так заявив днями, характеризуючи нинішню ситуацію в країні, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.
Як бачимо, відбувається поступове злиття народного «фарбувально-мальовничого» письменства на стінах із серйозними висловлюваннями знаних в Україні людей. Як на мене, тут (у поєднанні думок) простежується причинно-наслідковий зв’язок. А відтак чи не станеться колись так, у майбутньому, що стаття Кримінального кодексу України «Бандитизм» і дійсно застосується проти тих, хто сьогодні при владі?
Не вдаючись у юридичні тонкощі, слід зазначити, що для кваліфікації за «бандитською» статтею потрібно, аби члени банди були визнані як злочинне об’єднання. А хто сьогодні (і знову ж — якщо вийти за межі Кримінального законодавства) не називає її, владу, саме так? Та й чого гріха таїти — адже і Королевська, і Яценюк, і Гриценко теж є частинкою цієї влади, щоправда, опозиційної…
Чи не тому українське суспільство так болісно прореагувало на оприлюднення інформації щодо найбагатшого письменника України — нашого Президента Віктора Федоровича, який встиг уже заявити, що ті 16 мільйонів як гонорар за його книжки, у тому числі й за майбутні, які ще колись вийдуть друком, підуть за прямим призначенням, тобто дітям. Тут же з’явився й анекдот. «Я всі кошти за книжки віддам дітям», — заявив Президент. На що народ уточнив: «Звичайно, дітям, а їх у нього двоє: Олександр та Віктор».
Та що там анекдот. У соціальних мережах уже наступного дня після інформації про 16 мільйонів письменницького заробітку пішли гуляти пісні. Один жанровий співак шансону переробив пісню, яку полюбляє і сам Янукович: «Вышел в степ донецкую…» Але цей аудіозапис перевершив відеокліп-караоке, який записаний на мотив легендарної пісні часів Другої світової війни «На позиції дівчина проводжала бійця», музику до якої написав радянський композитор Матвій Блантер, а слова в оригіналі належать Михайлу Ісаковському. У пісні пригадується і ПИСЬМЕННИЦЯ Анна АхмЕтова, і УКРАЇНСЬКИЙ ПОЕТ Антон Чехов, і не тільки це…
Між тим, українські моряки, які знаходилися понад два роки в одній з африканських тюрем і які рік тому повернулися в Україну, три дні тому в Апеляційному Київському суді почули страшний вердикт: моряків засудили до 9-ти років позбавлення волі нібито за перевезення на морському судні, де вони працювали, великої партії наркотиків. Хоча моряки стверджують, що в африканців така системна практика — підкидати наркотики, а потім вимагати викуп…
Як би там не було, але африканці навіть гуманніші за самих українців — вони етапували на Батьківщину українців і «робіть уже там з ними, що хочете». «Є інформація від надійних джерел із Міністерства юстиції, що нібито суддям дана вказівка цих моряків засудити до позбавлення волі, аби не зашкодити іміджу України», — заявив після судового рішення адвокат моряків.
Звичайно, імідж для влади головніший за долі конкретних людей. Та й моряки ж — дорослі люди. А сам гарант української влади полюбляє діточок, для яких не шкодує і своїх мільйонних статків-гонорарів — для цього він, про що сам недавно заявив, працює аж 24 години на добу, бо пише, як виявилося, для дорослих дядечків і тіточок книжки. Серед інших назв цих книжково-публіцистичних творів («Рік в опозиції. У політиці не буває залишкових перемог и поразок», «... Рік при владі. Від кризи до економічного зростання»…) виділяється одне яскраве назвище: «Як Україні далі жити». І чомусь без знака запитання. Напевно, автор знає вже ствердні відповіді для себе і… своїх дітей.
Сергій КОРДИК
Додатки: 0310147.jpg (38.4 Kb)
 
AndreiProДата: Субота, 04-Квіт-20, 21:05 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
таких сразу в тюрьму, уже надоело что за наш счет кто-то живет
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Ціна українського іміджу (Чому люди пишуть на парканах?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: