реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Serj  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Не смішіть! (Депутатам прогулювати можна. Санкції для інших)
Не смішіть!
SerjДата: П'ятниця, 30-Жов-09, 18:15 | Повідомлення # 1
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
З екранів телебачення вони так і красуються перед нами, доводячи свою правоту. А нам вибирати: хто з них правий, а хто — ні. «Сесія повинна розпочинатися тільки о 10-ій годині, а не о 10.15», — переконана народний депутат Анна Герман. «Ні. Неправильно. В регламенті не зазначено, о котрій годині треба розпочинати сесію», — наводить свої аргументи опонент Партії регіонів.
Що ж сталося? «Просто» на одне із засідань українського парламенту віце-спікер Микола Томенко запізнився на 20 хвилин. Засідання ради розпочалося — «регіонали» почали вже вкотре блокувати трибуну, через що пізніше Голова Верховної Ради Володимир Литвин вніс пропозицію щодо покарання тих депутатів, які не дають працювати вищому законодавчому органу країни, оточуючи ораторське місце. І покарання ж дієве — штрафувати через утримання частини заробітної плати депутатів. «Підопічні» Литвина сполохались: як же так — це ж порушення прав, повний абсурд, не буде такого…
Ну що ж — депутату можна прийти на 10 годину, а якщо спікер запізнився, то й взагалі цілою фракцією покинути залу Верховної Ради. І виходить так: схотів — прийшов на засідання, не захотів — узагалі не вийшов. І ніяк не хочуть парламентарі зрозуміти, що працювати в сесійній залі (за винятком поважних причин, коли «народним обранцям» треба виконувати депутатські функції поза парламентом) — їхній обов’язок, звичайна робота, як у мільйонів громадян. Але ні — вони ж не рівня тим, хто їх туди обирав!
А може, й нам усім треба перейняти досвід народних депутатів? Скажімо, у визначений день в енній організації на 10 годину запланована нарада. А керівник з якихось причин кілька хвилин запізнився. За системою й практикою наших обранців усім членам колективу необхідно йти з роботи. І аргумент є: шеф запізнився. Але, не вийде — правова норма буде задіяна із механізмом відповідних санкцій: попередження, грошове вирахування (вважай, недоврахування) або й взагалі — звільнення з роботи.
То, може, й справді треба зробити так, аби правозастосовні норми розповсюджувались на всіх громадян нашої країни? Та це відбудеться лише тоді, коли не визнаватимуть категорій, що розділяють суспільство на «обранців» й «інших» громадян.
А тим часом депутати-регіонали цього разу в сесійній залі, коли спікер вийшов на перерву, вдалися до дій, які нагадали мені щось зі школярського життя: взяли і підперли двері його ж стільцем, аби він не увійшов до зали. А це вже зовсім не смішно, панове-депутати!
Сергій КОРДИК
Додатки: 5746741.jpg (48.0 Kb)
 
oksanchikДата: Середа, 20-Бер-19, 09:13 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 11
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
них правий, а хто — ні. «Сесія повинна розпочинатися тільки о 10-ій годині, а не о 10.15», — переконана народний депутат Анна Герман. «Ні. Неправильно. В регламенті не зазначено, о котрій годині треба розпочинати сесію», — наводить свої аргументи
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Не смішіть! (Депутатам прогулювати можна. Санкції для інших)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: