реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Спудей  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Олександр ЯСЕНЧУК » Ці кляті соціальні бунти
Ці кляті соціальні бунти
СпудейДата: Неділя, 11-Груд-11, 19:46 | Повідомлення # 1
Група: Читач
Повідомлень: 144
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Нещодавно беручи участь в одній серйозній розмові про соціальні бунти, спробували з колегами змоделювати ситуацію: що ж потрібно щоб в Україні розпочався бунт? Єдиної думки не з’явилося. У комедійному серіалі «Поліцейська академія» один охоронець порядку каже іншому: «Хто ж знає, як вони з’являються ці бунти». Спровокувавши перед цим заворушення одним яблуком, яке він викинувши у вікно потрапило в голову авторитетному але образливому хлопцю.
У свій час на моїх розпочався, пройшов і закінчився бунт. Наприцінці 90-х, на базарчик, що на вулиці Музикальній приїхав міліцейський патруль, що почав ганяти бабусь, що торгували різноманітним товаром без дозволу та патентів, робили це вони досить жорство і врешті-решт затримали та ув’язнили в «бобіку» одного підданого чоловіка, що заступився за знайому бабусю, «героя» попередньо опрацювали кийками. Жінка чоловіка поруч торгувала на ринку, зібравши своїх подруг вона пішла вимагати волі для чоловіка. Слово за слово, рух за рухом і ось міліціонери під натовпом енергійних жінок відступають, «бобік» перевернуто, а чоловіка звільнено. Далі міліцейську машину натовп енергійно почав тягти до «Круга», не ставлячи ніякої конкретної мети, вимог. Просто заради бунту. У свій час на моїх розпочався, пройшов і закінчився бунт. Наприцінці 90-х, на базарчик, що на вулиці Музикальній приїхав міліцейський патруль, що почав ганяти бабусь, що торгували різноманітним товаром без дозволу та патентів, робили це вони досить жорство і врешті-решт затримали та ув’язнили в «бобіку» одного підданого чоловіка, що заступився за знайому бабусю, «героя» попередньо опрацювали кийками. Жінка чоловіка поруч торгувала на ринку, зібравши своїх подруг вона пішла вимагати волі для чоловіка. Слово за слово, рух за рухом і ось міліціонери під натовпом енергійних жінок відступають, «бобік» перевернуто, а чоловіка звільнено. Далі міліцейську машину натовп енергійно почав тягти до «Круга», не ставлячи ніякої конкретної мети, вимог. Просто заради бунту.
Далі відбулися перемовини з міліцією, а всіх заспокоїв здається директор ринку. Так закінчився базарний бунт. Яка мораль цієї історії? Невідомо.


Спудей
 
ШкуркоДата: Четвер, 15-Груд-11, 19:50 | Повідомлення # 2
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
Під час колективізації, перед Голодомором, коли забрали усіх нормальних чоловіків, вибухнули "бабські" бунти. Але вже було пізно. Так і цей бунт нічого не змінив. Мабуть, бунтарі, міліціонери, директор базару якось пов'язані. Узагалі міліціонери могли застосувати зброю, балончики, ті ж кийки - законно! Що тоді? Ми це спостерігаємо майже щодня у цивілізованих, і не зовсім, країнах. Нам треба ще це пройти? Втім, уже й було, не без допомоги провокаторів. Тому, коли люди цілком свідомо і організовано , законно(!) виходять з протестом, відповідальність за порядок несуть правоохоронці, а організаторам слід бути пильними. З часів 2004 року щось не пригадую таких потужних протестів. Мабуть, нема підстав.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Олександр ЯСЕНЧУК » Ці кляті соціальні бунти
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: