реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Спудей  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Олександр ЯСЕНЧУК » Життя, що вирує
Життя, що вирує
СпудейДата: Субота, 20-Сер-11, 16:24 | Повідомлення # 1
Група: Читач
Повідомлень: 144
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Одного буднього дня офіс мого товариша-журналіста Олега Головатенка перемістився до центру Чернігова — у парк навпроти міськради. Сидів він собі тут, розшифровував інтерв’ю і спостерігав за життям, фіксуючи на фотокамеру. А життя в парку, обмеженому міськрадою, Нацбанком, міською прокуратурою, обласною адміністрацією та Красною площею — епіцентром святкувань, у тому числі й Дня незалежності, виявилося бурхливим!
Малеча, яку батьки привели до фонтана, бігає, падає, сміється й плаче — прояви нового світу. Через деякий час увагу журналіста відволікла молода парочка закоханих, яка вляглася на лавочку і почала пестити одне одного за допомогою цукерки «Чупа-чупс». Потому приїхав на велосипеді хлопчина. Розсипавши насіння, він зібрав довкола себе десятка два голубів. Скориставшись такою кількістю, спіймав одного з цих птахів, запхнув його до сумки і поїхав далі.
Потім до спостережень колеги приєднався автор цих рядків. По дорозі до парку було помічено п’яничку, який рачкував біля клумби в центрі міста, і його вперто не бажала забирати міліція, бо всі правоохоронці спішили повз нього на шикування до міського МВС. Ще на наших очах відбулася зустріч двох політиків, які вирішили створити комітет та підписати спільне звернення. Упоралися вони з цим за 10 хвилин.
Посидівши та обговоривши необхідність зняти короткометражний фільм про це неочікувано жваве місце, ми з Олегом від знайомої дізналися про результати останнього засідання козацької ради при облдержадміністрації.
Після такого бурхливого життя протягом досить нетривалого часу нам залишилося тільки обговорити сакральність цього місця. До середини ХІХ століття тут був курган княжни Черни, за легендою дочки князя Чорного. Курган розкопали за наказом якогось губернатора в середині ХІХ століття. Нині ж це місце відпочинку, де встановлено світло-музичний фонтан, має ще й ритуальний характер. Тут розташовано декілька могил знаних громадян Чернігівщини, в тому числі знаменитого партизана Миколи Попудренка. Могилам, засадженим квіточками, якимось чином щастить видавати себе за клумби, не привертаючи до себе надмірної уваги. Пригадую, раніше під час великих свят молодь рядками сиділа на гранітній огорожі цих могил, попиваючи пиво та інші спиртовмісні напої.
Додатки: 6796167.jpg (92.5 Kb)


Спудей
 
ВасильДата: Неділя, 21-Сер-11, 22:07 | Повідомлення # 2
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Символічно, що до грошей (до Нацбанку) дорога пролягає через трупи, вибачте, через могили. На яких п'ють пиво, обнімаються-цілуються, лазять і т.д. Оце память!
 
AnaStasiaBДата: Середа, 13-Чер-18, 11:24 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 6
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
это точно
 
ShipovRomanДата: Четвер, 18-Жов-18, 14:33 | Повідомлення # 4
Група: Читач
Повідомлень: 7
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Це вже така неповага люди самi на себе накликають бiду
 
FlamesmithДата: Вівторок, 11-Груд-18, 15:19 | Повідомлення # 5
Група: Читач
Повідомлень: 29
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
это точно...
 
KanarosДата: Понеділок, 17-Лют-20, 00:59 | Повідомлення # 6
Група: Читач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
https://siver.com.ua/forum/22-919-2
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Олександр ЯСЕНЧУК » Життя, що вирує
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: