реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Спудей  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Олександр ЯСЕНЧУК » Як Серьога «остограмився»
Як Серьога «остограмився»
СпудейДата: Середа, 17-Бер-10, 16:47 | Повідомлення # 1
Група: Читач
Повідомлень: 144
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
«От дура дурна! Краще б ти на ці гроші пиріжок собі купила!» – гримнула вокзальна прибиральниця на старчиху. За дві хвилини перед цим жінка віддала всі зібрані нею на майданчику біля автобусів гроші своєму «начальнику» Сергію.
«Дай копієчку!» – не просить, а вимагає у пасажирів чернігівських вокзалів ця невеличка, запнута у хустинку жіночка.
Того дня я сидів на вокзалі, читав книгу. Коли до мене підійшла вищезгадана прохачка, подав їй милостиню — 50 копійок. Хвилин через 15 із приміщення автовокзалу «виплив» вже піддатий дядько, який покликав до себе жебрачку. Та, підійшовши до нього, відразу ж віддала йому чи не всі зібрані нею кошти. Дядько, порахувавши гроші, повідомив «підлеглій», що він повертається до привокзальної «пивнухи» – «остаканицця», а вона нехай працює далі. Розвернувся і пішов назад, наспівуючи якусь веселеньку пісеньку. Після цього і пролунала фраза, звернена від персоналу автовокзалу до жебрачки-ліліпутки.
Через деякий час я почув розмову між працівницями вокзалу, з якої зрозумів, що дядько, якого звати Сергій, «проштрафився». Йому дозволялося заходити до комірчини прибиральниці. Зайшов туди Сергій і того ранку. Випивши там пляшку горілки, не тільки не забрав її із собою, й навіть порозкидав там залишки закуски.
Отже, якщо на чернігівському вокзалі даєте ображеній життям людині копійки і думаєте, що робите добро, виявляється, підуть гроші на пропій Сергію.
До речі, розповідають, що ця жебрачка має хату в селі, десь у напрямку Городні, отримує пенсію і кожен ранок приїздить до Чернігова неначе на роботу. Інший жебрак-ліліпут, котрий іноді ходить з нею, нібито її батько. Проте це все лише чутки.


Спудей
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Олександр ЯСЕНЧУК » Як Серьога «остограмився»
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: