реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Будьте здорові! (Здоровий спосіб життя, імбир, грип, курячий бульйон)
Будьте здорові!
finkaДата: Середа, 09-Лют-11, 07:45 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
— Що? Кажеш, епідемія почалась? — втомлено розсміялася лікар-педіатр на моє зауваження. — Так здається, вона з вересня минулого року ще й не закінчувалася!

А й справді, подумалося, лікарі працюють в такому напруженому режимі, обслуговуючи, як правило, по півтори-дві дільниці, що для них епідемія вірусних захворювань триває мало не цілорічно.

Невже діти та дорослі стали такі вразливі? Чи медицина безсила проти вірусів, але не хоче визнати свою поразку? Адже якщо навіть побіжно глянути на вітрини численних аптек — очі розбігаються від розмаїття кольорових коробочок. Та чи не дивно: медичних препаратів стало набагато більше, ніж 10-15 років тому, але ж і віруси капосні не здаються!

Нас ще й постійно лякають всілякими різновидами грипу, від «пернатих» до «свинячих», а найбільш вразливі й неврівноважені категорії людей активно «лікуються» по радіо й телевізору…

Що тут сказати? Звісно, краще взагалі не хворіти. І для цього, переборюючи власні лінощі, треба докласти трохи зусиль, покинути м'який диван, змусити замовкнути внутрішній голос, який наполегливо радить взагалі не ворушитися smile . Не полінуйтеся влітку за найменшої можливості ходити босоніж по землі, по росі, по піску й камінню. Якщо маєте дітей -- робіть це разом з дітьми. Не зважайте, що хтось зарахує Вас до диваків. Не переймайтесь чужими думками -- слідкуйте за власними! Якщо пощастило жити поблизу нормальної за чистотою водойми, відкрийте власний купальний сезон з літа до пізньої осені — це не так важко, як здається. А внутрішньому голосу можна пообіцяти скоро повернутися й полежати на дивані smile Можна також зайнятися оздоровчим бігом (щоправда, не зараз, під час ожеледі!). А не подужаєте бігати — можна просто швидко ходити: на свіжому повітрі це дійсно в кайф! І я точно знаю -- результат буде позитивний. Ви ще й пишатиметеся собою! Принаймні, люди, за якими я вже давно спостерігаю, живуть за такими принципами і не знають, до якої лікарні приписані smile

Звісно, я не лікар, але спостерігаючи за людьми, які намагаються обходитися без аптек, з подивом зрозуміла: це цілком можливо. Та й здравомислячі лікарі, до речі, не поспішають радити хімічні препарати пацієнтам і самі їх за найменшого клопоту із здоров'ям не ковтають. Авторитетний хірург Микола Амосов, який прожив довге й цікаве життя, взагалі радив: "Бійтесь потрапити в полон до лікарів!" І зауважував при цьому, що будь-яка хвороба, як правило, триває не більше трьох тижнів. За цей час організм цілком справляється з нею сам, якщо не заважати...

Варто пригадати й народну скарбничку рецептів від різних застуд. І от що цікаво: те, що народ знав з давніх давен, сучасна наука подає сьогодні як відкриття (може, справа у фінансуванні? Така крамольна думка закрадається).

От, скажімо, хто не чув, що при застуді чи грипі треба неодмінно споживати курячий бульйон? Навіть моя мама, й досі, як тільки хтось із приїжджих гостей поскаржиться на найменший дисбаланс у здоров'ї, одразу мчить на ринок за куркою. Найкумедніше тут те, що гості трапляються їй вже винятково влітку, і під час спеки ніхто гарячого бульйону їсти не хоче. Але мама свято вірить саме в курку… smile

Однак жарти жартами, а я дізналася днями новину, що медичні фахівці посилаються на фаховий журнал «Chest», який оприлюднив результати новітніх досліджень про корисність курячого бульйону. Саме бульйон містить всілякі нейтрофіли і цілком реально знижує концентрацію шкідливих для людини вірусів. От! Виходить, що наука лише тепер довела те, люди знали завжди? Звідки ж були знання?

Ну а якщо ви належите до славного племені вегетаріанців і не можете споживати те, що «ходило й дивилося», то й тут не безнадійна ситуація: є маса популярних і цілком доступних прянощів, які здатні боротися з вірусами. Приміром, я належу до прихильників імбиру. Можна їсти цей корінь сирим, а можна 2-3 дольки свіжого кореня залити окропом – отримаєте чудовий і корисний чай. Можна додавати імбир у різні страви, салати.

Хто не сприймає імбир (ця рослина все ж таки на любителя), може додавати у страви часник, перець, куркуму, цибулю, базилік. Всі ці рослини також можна заварювати як чай, а можна вживати у сирому вигляді – залежно від уподобань. Та й взагалі — Google вам у поміч і будьте здорові!

Інеса ФТОМОВА

Додатки: 5903559.jpg (235.6 Kb)
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Будьте здорові! (Здоровий спосіб життя, імбир, грип, курячий бульйон)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: